Darm problemen? Stop uw darmproblemen met de aanpak van de oorzaken!

Darm problemen zijn ingeburgerd in onze hedendaagse maatschappij. Iedereen heeft wel eens last van darm problemen, echter als darm problemen chronisch worden, dan heb je een ernstig probleem. De hele dag met darm problemen rond lopen gaat namelijk niet.

Eens je last hebt van darm problemen, kun je je moeilijk concentreren op een taak en de neiging om in je bed te kruipen of op het toilet komt vaker voor dan de neiging om hard te gaan werken.

Wat zijn darm problemen en hoe ontstaan ze?

Darm problemen zijn een teken van het lichaam dat je uw lichaam verkeerde voeding geeft. Voeding die het lichaam niet goed kan verteren zal dan rotten en voor darm problemen zorgen.

In tegenstelling zoals velen denken, eten we in de huidige tijd veel te veel voeding die niet goed verteerd wordt. Het lichaam is niet ontwikkeld om deze voeding te verteren en zal daardoor dar problemen ontwikkelen.

Dit is slechts een teken en een resultaat dat ons lichaam wil geven aan ons. In feite zegt het: stop met me de verkeerde voeding te geven! Velen beseffen dit niet en slaan op hun buik of proppen hopen pillen in hun lichaam op de hoop dat de darm problemen allemaal zullen verdwijnen.

Ontstaan van darm problemen

Het ontstaan is simpel. Ons lichaam kan te weinig enzymen hebben om een bepaald voedsel goed te verteren. Een mooi voorbeeld hierbij is melk. Dit is super gezond, volgens tv en volgens de schoolinstellingen maar als puntje bij paaltje komt veroorzaakt melk darm problemen.

We hebben te weinig enzymen om melksuikers te verteren met als gevolg dat de melk zal rotten in onze darmen. Zo ontstaan darm problemen zoals opgeblazen gevoel, krampen en winderigheid.

Ook voedsel allergieën kunnen voor darm problemen zorgen, alhoewel ze eerder ontstaan door al bestaande darm problemen.

Parasieten is ook een oorzaak van darm problemen aangezien deze onze darmflora hevig zullen aantasten waardoor in tijd de slechte bacteriën de overhand krijgen en deze zorgen voor nog additionele klachten. Ook een tekort aan goede darmflora zorgt voor een verslapte vertering met darm problemen als gevolg.

Hieronder een kort lijstje van de meest voorkomende oorzaken van darm problemen:

[green_plus_2_list width=”100%”]

  • voedsel intolerantie of allergie (denk maar aan melk en gluten)
  • parasiet of bacterie
  • medicatie

[/green_plus_2_list]

Ook medicatie kan een oorzaak van uw darm problemen zijn aangezien deze veel nadelen hebben maar ook een slechte werking hebben op de darmflora, die cruciaal is voor een optimale vertering van onze voeding.

Klachten die ontstaan door darm problemen

Er zijn heel wat klachten die komen kijken bij darmproblemen, hieronder enkele van de meest voorkomende darm klachten:

[red_tick_list width=”100%”]

  • opgeblazen gevoel
  • winderigheid
  • steken
  • krampen
  • diarree
  • constipatie
  • misselijkheid
  • braakneigingen
  • braken
  • futloosheid

[/red_tick_list]

Ook misselijkheid behoort onder darm problemen. Wanneer voeding niet optimaal verteerd wordt, zal je misselijk worden doordat voeding rot in de maag/darmen en gassen veroorzaakt. Dit is niet de bedoeling en daarom wordt je misselijk zodat je de rotte voeding zou kunnen uitkotsen/uitbraken.

Dan is het lichaam verlost van de voeding die niet goed verteerd en hierbij worden darm problemen voorkomen. Ook misselijkheid is slechts een signaal van het lichaam dat voeding niet goed verteerd wordt.

Wat kan ik doen aan darm problemen om terug normaal te leven?

Eerst en vooral is het noodzakelijk om de oorzaken van uw darm problemen te onderzoeken. Heeft u een voedselintolerantie of voedselallergie? U kunt dit laten onderzoeken met een bloedtest.

Indien u dit liever niet doet, raad ik u aan om alle melkproducten en gluten uit uw voeding te verwijderen. Vaak zijn dit de oorzaken van darm problemen.

Ook kunt u een stoelgangsonderzoek laten uitvoeren om uw darm problemen te behandelen. Dit zal aantonen of u een parasiet, bacterie of mogelijke schimmels in de darmen heeft. Indien dit het geval is zal u bijkomende medicatie moeten nemen en supplementatie om uw darmflora te herstellen.

Dan zullen in tijd uw darm problemen zich wegtrekken en kunt u zonder darmklachten leven!

Geef een reactie

zeventien + 15 =