spastisch colon

Een aandoening waar nog steeds heel wat misverstanden over zijn is de aandoening spastisch colon. Artsen kunnen er geen raad over geven. Volg even dit artikel en je zal ontdekken hoe jij je spastisch colon kan behandelen…

Wat is spastisch colon?

Spastisch colon is geen genetische aandoening, ontstaat niet door stress en is geen afwijking van het darmstelsel. Zo net vermelde verklaringen van spastisch colon worden gegeven aangezien artsen geen raad en hulp kunnen bieden voor deze aandoening.

Spastisch colon is een chronisch ontstoken darmwand. Hierdoor zal bepaalde voeding die ontsteking enkel opwekken waardoor nog meer ontsteking en vooral klachten ontstaan. Ze noemen spastisch colon ook wel een prikkelbare darm of een spastische darm.

Bepaalde voeding zal schade veroorzaken in de darmwand en de darm prikkelen waardoor deze spastische “bewegingen” zal maken.

Wat zijn de spastisch colon symptomen?

Er zijn heel wat symptomen of klachten die ontstaan bij een spastische darm. De meest voorkomende spastisch colon symptomen zijn:

  • Buikkrampen
  • Buikpijn
  • Maagklachten
  • Misselijkheid
  • Diarree
  • Constipatie
  • Opgeblazen gevoel
  • Winderigheid

Echter is dit maar een beknopt lijstje van de spastisch colon symptomen! Symptomen die eerst ongerelateerd lijken met spastisch colon zoals hoofdpijn en vermoeidheid zijn wel degelijk spastisch colon symptomen.

Volgende klachten ontstaan ook door spastisch colon en zijn dus ook spastisch colon symptomen:

  • Chronische vermoeidheid
  • Wederkerende ontstekingen
  • Migraines
  • Botklachten
  • Gewrichtsklachten
  • Impotentie
  • Rugpijn
  • Longklachten
  • Tranende ogen
  • Concentratie stoornissen
  • Slaapproblemen

De lijst met spastisch colon symptomen gaat door. Je kunt zowat overal klachten krijgen indien je aan spastisch colon lijdt. Hier is een logische verklaring voor.

Hoe ontstaan de symptomen spastisch colon?

Wanneer je spastisch colon hebt, staat je darmwand chronisch ontstoken. Dag na dag zal die ontsteking verergeren door bepaalde voeding. Na tijd zullen er minuscule gaatjes in de darmwand ontstaan waar onverteerde voeding, gist en bacteriën door kunnen vallen.

Als dit gebeurt, moet het immuunsysteem antilichamen en histamine produceren om die stoffen in de bloedbaan onschadelijk te maken. Hierdoor ontstaat ontsteking welke door heel de bloedbaan, en dus ook heel het lichaam, kan circuleren.

Hierdoor kan de ontsteking zowat overal in het lichaam voor klachten zorgen. En zo ontstaat de ontoombare lijst van spastisch colon symptomen!

De juiste spastisch colon behandeling

Spijtig genoeg wordt spastisch colon niet vaak juist behandeld. Een hedendaagse spastisch colon behandeling bestaat uit medicatie die enkel de klachten behandelen…

Spastisch colon medicatie

De meeste spastisch colon medicatie die worden voorgeschreven zijn:

–       medicatie die de werking van de darmen vertragen

–       laxatieven om constipatie tegen te gaan

–       medicatie tegen diarree

–       medicatie tegen darm spasmen en krampen

–       antidepressiva tegen pijn

–       verdovende pijnstillers

 

De populairste spastisch colon medicatie zijn duspatal retard, spasmomen en colofiber. Wat medicatie doet is de klachten behandelen, niet de oorzaken. Hierdoor kan het zijn dat je na 2 uur van de inname van medicatie terug je klachten krijgt… Niet echt een oplossing dus spastisch colon medicatie

Bovenop dit zorgen de meeste medicatie voor bijkomende klachten. Laxatieven zorgen voor diarree. Van constipatie naar diarree is alles behalve een verbetering.

Is spastisch colon homeopathie de oplossing?

Sommige alternatieve artsen bieden oplossingen zoals homeopathie en hypnotherapie bij spastisch colon. Helaas is spastisch colon homeopathie geen oplossing voor je klachten.

Het kan zeker en vast helpen maar niet velen hebben permanente opluchting van hun spastische darm klachten na het gebruik van spastisch colon homeopathie. Meestal zijn dit stressverminderingstechnieken of hypnose sessies welke stress verminderen.

Het kan helpen, echter is een genezing door spastisch colon homeopathie uitzonderlijk.

Een spastisch colon dieet met aangepaste spastisch colon voeding is wel een juiste behandeling?

Een spastisch colon dieet is dan weer wel een goede en permanente behandeling. Velen hebben hierdoor een complete verwijdering van hun klachten door gekregen. Een spastisch colon dieet houdt in dat je tijdelijk enkel darmsparende spastisch colon voeding gaat eten.

Je gaat dus voor enkele weken alle moeilijk verteerbare voeding mijden zodat je darmwand rust krijgt en de ontsteking kan wegtrekken. Zo kan de darmwand zich terug herstellen. Na een tijdje zal die darmwand terug hersteld zijn waardoor je opnieuw moeilijk verteerbare voeding kan eten.

Dat is de bedoeling van een tijdelijk spastisch colon dieet. Indien je denkt dat er niets meer over schiet om te eten als je enkel darmsparende spastisch colon voeding gaat eten heb je het goed mis.

Voorbeeld dieet spastisch colon nodig?

Indien je een voorbeeld spastisch colon dieet dagmenu wenst, klik dan even op onderstaande link. Dan ontvang je een voorbeeld dagmenu en nog een andere geschenk, helemaal gratis. Waar wacht je nog op?

=>>> Ontdek het #1 darm plan om je darmklachten te stillen en ontvang GRATIS een voorbeeld dagmenu <<<=

[divider_bar]Insert Your Text Here[/divider_bar]

spastisch colon” Spastisch colon kan wel degelijk goed behandeld worden, enkel aan de hand van voeding en een tijdelijk dieet. Niet met medicatie…”

 

[sharebox5_no_text] [/sharebox5_no_text]

Dit bericht heeft één reactie

  1. veens rita

    heb al meer dan 3 maanden cotinue last van krampen en windjes laten. kans is grot dat ik ook spastisch colon heb? moet ik dan ook al die lekker eten niet meer eten? zal maar beginnen met het stoppen van koekjes. Hopelijk helpt het wat

Geef een reactie

vijftien − twaalf =