prikkelbare darm syndroom voeding – Wat Je MOET weten

Misschien denkt u dat voeding geen effect heeft op een prikkelbare darm. Dit wordt vaak beweerd maar uit eigen ervaring kan ik u vertellen dat voeding wel effect heeft op een prikkelbare darm. Daarom is het verstandig om aandacht aan prikkelbare darm syndroom voeding te besteden.

Prikkelbare darm syndroom voeding volgens artsen

De kans is groot dat u reeds een arts of zelfs voedingsdeskundige bent tegengekomen die beweerd dat voeding geen invloed heeft op het prikkelbare darm syndroom. Vaak is hun “raad” dan ook om maar met je klachten te leren leven.

Het doet pijn om zo een foute bewering in te typen aangezien ikzelf deze “raad” tientallen keren heb mogen horen. Raad is het niet echt… Gelukkig heb ik deze raad genegeerd en mijn energie in prikkelbare darm syndroom voeding gestoken welke wel degelijk verlichting van klachten meebrengt.

Aan de andere kant heb je nog andere artsen die wel voedingsadvies geven. Helaas niet het juiste advies. Advies zoals meer vezels eten en minder vetten.

“Heb je een prikkelbare darm, dan moet je simpelweg MEER VEZELS eten en al je klachten zullen verdwijnen” is de raad van artsen over prikkelbare darm syndroom voeding.

Ik moet je niet vertellen dat die raad over prikkelbare darm syndroom voeding juist voor nog meer klachten zorgt… Hoe is dit te verklaren? Er zijn namelijk 2 soorten vezels:

Vezels oplosbaar in water (denk maar aan groenten en fruit), deze zijn zacht en zullen de darmen niet beschadigen. Dit zijn de goede vezels als we over prikkelbare darm syndroom voeding praten.

Vezels onoplosbaar in water (vind je in graanproducten zoals brood en pasta), deze vezels zullen schuren in je al ontstoken en beschadigde darmwand waardoor je darmwand nog meer zal beschadigen en je nog meer klachten zal ontvangen. Dit is een voorbeeld van prikkelbare darm syndroom voeding welke je beter tijdelijk kunt mijden.

De raad van je arts om minder vetten te eten is ook niet bepaald goede raad als het over prikkelbare darm syndroom voeding gaat.

Vetten leggen namelijk een laagje bescherming in je darmen waardoor de ontsteking in je darmwand sneller zal wegtrekken. Daarom is het belangrijk om vetten te eten. Let wel op dat niet alle vetten goed zijn.

Trans vetten moet je mijden, deze vind je in voorverpakte voeding zoals koekjes en vooral fast food. Andere vetten zoals dierlijke en natuurlijke vetten kun je wel eten. Rood vlees zoals biefstuk, eigeel, noten, vetten als olijfolie en kokosolie zijn stuk voor stuk gezonde en helende prikkelbare darm syndroom voeding.

Is prikkelbare darm voeding zo belangrijk?

JA! Het is tevens de enigste manier om permanent van je klachten af te geraken! De bedoeling van prikkelbare darm syndroom voeding is om je darmwand rust te geven zodat deze kan herstellen.

Eens die darmwand is hersteld zal je terug heel wat moeilijk verteerbare voeding kunnen verteren en kan je afwijken van prikkelbare darm syndroom voeding.

Medicatie is geen oplossing en zelfs geen behandeling voor een prikkelbare dikke darm! Medicatie behandelt de klachten, terwijl prikkelbare darm syndroom voeding de oorzaken behandelt.

Eens en voor altijd duidelijkheid over voeding prikkelbare darm syndroom

Wat je moet doen indien je van je prikkelbare of spastische darm wilt genezen is om moeilijk verteerbare voeding tijdelijk te mijden en te vervangen door beter verteerbare prikkelbare darm syndroom voeding.

Vermijd volgende voeding bij een prikkelbare darm:Dit moet je niet eten als je PDS hebt!

–          melkproducten

–          peulvruchten

–          onoplosbare vezels = graanproducten met gluten

–          sterke kruiden

–          sterke koffie en thee

–          fruit tijdens of na een maaltijd

Dit zijn de grootste boosdoeners die telkens je deze eet je ontsteking in de darmwand opwekken. Vervang deze door alternatieve prikkelbare darm syndroom voeding. Eens je deze voeding tijdelijk vermijd, zal je darm rust krijgen en zich kunnen herstellen.

Wenst u meer informatie omtrent prikkelbare darm syndroom voeding en de alternatieven op moeilijk verteerbare voeding, neem dan even een kijkje op onderstaande link. Zo ontvang je gratis voedingsadvies, een voorbeeld dagmenu en meer om je prikkelbare darm met al je klachten te stillen.

=>>> Ontvang Gratis Hulp En Advies Om Je Darmklachten Te Behandelen! Klik Hier… <<<=

[divider_bar]Insert Your Text Here[/divider_bar]

prikkelbare darm syndroom voeding” Probeer slechts 2 weken een aangepast dieet voor je prikkelbare darm met prikkelbare darm syndroom voeding en je zal verstelt staan van de resultaten!”

 

[sharebox5_no_text] [/sharebox5_no_text]

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Myriam Hillen

    graag een voedingsprogramma

    1. wouter

      Dag Myriam,

      Als je naar volgende pagina gaat kun je u inschrijven voor een gratis voorbeeld voedingsprogramma samen met vele tips:
      http://members.wegmetpds.be

      Groetjes,
      Wouter

  2. bert

    Duidelijk artikel, ik ga er direct met van start!

Geef een reactie

dertien − acht =