prikkelbare darm syndroom symptomen – Heeft U er last van?

Het rare aan prikkelbare darm syndroom symptomen is dat er zoveel zijn en dat deze vaak ook tegenstrijdige symptomen zijn. De ene persoon met een prikkelbare darm heeft constipatie als prikkelbare darm syndroom symptomen en de andere diarree.Constipatie en diarree zijn 2 compleet tegengestelden maar toch zijn het beide prikkelbare darm syndroom symptomen!

Wat zijn prikkelbare darm syndroom symptomen?

Dit zijn de symptomen en klachten die ontstaan door een prikkelbare darm. Indien je aan het prikkelbare darm syndroom lijdt, weet je dat er heel wat prikkelbare darm syndroom symptomen zijn. Je kan gemakkelijk een lijst aan prikkelbare darm syndroom symptomen ontvangen zoals:

  • Buikkrampen
  • Buiksteken
  • Opgeblazen gevoel
  • Winderigheid
  • Constipatie
  • Diarree
  • Misselijkheid

Dit zijn slechts de meest voorkomende prikkelbare darm syndroom symptomen. Er zijn heel wat klachten op het eerste gezicht ongerelateerd met het prikkelbare darm syndroom die wel degelijk ook prikkelbare darm syndroom symptomen zijn. Denk maar aan klachten zoals:

  • Wederkerende ontstekingen
  • Chronische hoofdpijn
  • Longproblemen
  • Gewrichtsproblemen
  • Blaasklachten
  • Schimmelnagels

Deze klachten hebben op het eerste zicht niets te maken met prikkelbare darm syndroom. Bij nader toezien wordt het duidelijk dat ook bovenstaande klachten prikkelbare darm syndroom symptomen zijn…

Waarom zijn er zoveel prikkelbaar darm syndroom symptomen en hoe ontstaan ze?

Bij een normale en gezonde darmwand wordt voeding goed verteerd en opgenomen. Echter wanneer je een prikkelbare darm hebt staat de darmwand chronisch ontstoken. Word deze niet tijdig behandeld dan zal die darmwand zo ontsteken dat er minuscule gaatjes in de darmwand ontstaan.

Wanneer dit gebeurt spreken we over een lekke darm. Voeding en vooral moeilijk verteerbare voeding zal door die minuscule gaatjes vallen waardoor deze in de bloedbaan terecht komen. Wanneer dit gebeurt loopt het helemaal fout en zal het immuunsysteem te hulp schieten.

Deze gaat antilichamen produceren om de onverteerde voeding in de bloedbaan onschadelijk te maken. Ook bacteriën en gist kunnen in de bloedbaan vallen en voor heel wat klachten zorgen.

Doordat antilichamen en histamine onverteerde voeding en bacteriën aanvalt, zal er ontsteking ontstaan welke door heel je lichaam kan circuleren. Dit is de reden waarom jij ook door heel je lichaam klachten kunt ontvangen zoals hoofdpijn. Ook deze klachten zijn prikkelbare darm syndroom symptomen.

Om dit scenario extra duidelijk te maken heb ik een video van youtube hieronder geplaatst. Zo zie je exact hoe een lekke darm te werk gaat:

Hoe worden prikkelbare darm symptomen behandeld door artsen?

Meestal helemaal niet. Vaak beweren artsen dat prikkelbare darm syndroom symptomen  ontstaan door stress of dat ze genetisch zijn of nog erger dat deze door een afwijking van het darmstelsel ontstaan…

Worden deze prikkelbare darm syndroom symptomen dan toch behandeld door artsen dan wordt er medicatie voorgeschreven. Vaak meerdere medicatie.

Artsen behandelen de prikkelbare darm syndroom symptomen door elke klacht te behandelen door een specifiek medicijn, welke andere klachten kunnen opwekken. Als voorbeeld: bij buikkrampen wordt er spasmomen of duspatal retard voorgeschreven.

Deze kunnen helpen bij buikkrampen maar zullen constipatie veroorzaken. Laxatieven worden voorgeschreven bij constipatie. Deze kunnen dan weer voor diarree zorgen.

Prikkelbare darm syndroom symptomen behandelen aan de hand van medicatie is dus geen oplossing zoals je ziet.

Waarom hebben artsen geen raad voor de symptomen prikkelbare darm?

De meeste artsen hebben geen raad met prikkelbare darm syndroom symptomen doordat ze de oorzaken niet onderzoeken. Ze denken dat het prikkelbare darm syndroom ontstaat door stress en beweren dat medicatie zal helpen. Echter bewijst de realiteit het anders.

Als je de oorzaak van je probleem niet kent, zal je ook niet je probleem kunnen behandelen. Juist doordat artsen de oorzaken niet onderzoeken of trachten te onthullen krijgen personen met prikkelbare darm syndroom klachten geen hulp en verergeren hun klachten alleen maar.

Hoe behandel je de symptomen prikkelbare darm syndroom?

De enigste manier om je prikkelbare darm syndroom symptomen permanent te behandelen is door tijdelijk moeilijk verteerbare voeding te mijden. Zo krijgen je darmen rust en kan de ontstoken darmwand zich herstellen.

Permanent je prikkelbare darm syndroom symptomen behandelen doe je aan de hand van een tijdelijk prikkelbare darm syndroom dieet met tijdelijk prikkelbare darm syndroom voeding.

Eens je moeilijke verteerbare voeding mijdt en de ontsteking in je darmwand zal stillen kan je darmwand zich herstellen. Na enkele weken/maanden zal die darmwand terug hersteld zijn waardoor je terug moeilijk verteerbare voeding kunt eten. Dit is de enige manier om je prikkelbare darm syndroom symptomen effectief te behandelen (volgens mijn experimentatie).

Ook probiotica heeft zijn waarde bij het behandelen van je prikkelbare darm. Probiotica zal de verstoorde darmflora herstellen zodat voeding terug optimaal verteerd wordt en slechte organismen geen kans krijgen om de darmen te beschadigen.

Kijk even op onderstaande link om gratis hulp te ontvangen bij het behandelen van je prikkelbare darm.

=>>> ontvang GRATIS hulp om je prikkelbare darm symptomen te stillen, inclusief voedingsadvies! Klik hier <<<=

[divider_bar]Insert Your Text Here[/divider_bar]

prikkelbare darm syndroom symptomen“Behandel je prikkelbare darm symptomen met tijdelijke voeding en herstel je darmflora. Neem geen medicatie voor je klachten te stillen aangezien dit enkel tijdelijk werkt…”

 

[sharebox5_no_text] [/sharebox5_no_text]

Geef een reactie

17 + zes =