prikkelbare darm syndroom medicatie

“Welke medicatie geneest het prikkelbare darm syndroom” is dé vraag die personen met pds het meeste stellen, vooral aan artsen. Artsen kunnen moeilijk antwoorden op de vraag welke prikkelbare darm syndroom medicatie deze aandoening geneest. Het antwoord ontdek je hier…

Welke prikkelbare darm syndroom medicatie bestaan er?

Er zijn heel wat soorten prikkelbare darm syndroom medicatie welke voorgeschreven worden. Hieronder een lijstje van de meest gebruikte soorten medicatie bij een prikkelbare darm:

–          Medicatie die de werking van de darmen vertragen

–          Laxatieven om constipatie tegen te gaan

–          Medicatie tegen diarree

–          Medicatie tegen darm spasmen en krampen

–          Antidepressiva tegen pijn

–          Verdovende pijnstillers

De populairste prikkelbare darm syndroom medicatie is zonder twijfel duspatal retard. Spasmomen en het vezelproduct colofiber worden ook vaak voorgeschreven.

Medicijnen prikkelbare darm kunnen zelfs je klachten opwekken!

Je leest het goed. Je zou denken ( en hopen ) dat medicatie je prikkelbare darm klachten zou verlichten. Dat is toch de bedoeling, vaak verlichten prikkelbare darm syndroom medicatie de klachten voor een uurtje of 2-3. Dan zijn ze uitgewerkt.

Het probleem is dat bij het nemen van prikkelbare darm syndroom medicatie je bepaalde klachten zal verergeren. Als voorbeeld: laxatieven zorgen ervoor dat je constipatie bestrijdt. Echter kunnen laxatieven ervoor zorgen dat je diarree krijgt. Niet bepaald een verbetering.

Bovenop dit moet je weten dat je telkens een kleine portie van de goede darmbacteriën dood als je prikkelbare darm syndroom medicatie inneemt. En als je weet dat een tekort aan goede darmbacteriën de oorzaak is voor het prikkelbare darm syndroom zou ik de inname van medicatie toch sterk beperken.

En om de vraag “welke prikkelbare darm syndroom medicatie” geneest je prikkelbare darm te beantwoorden: GEEN medicatie kan je prikkelbare darm syndroom behandelen. Medicatie behandelt enkel de klachten, niet de oorzaken… EN een tekort aan medicatie is niet de oorzaak van het prikkelbare darm syndroom.

Hoe behandel je uw klachten als prikkelbare darm medicatie niet helpen?

Om je prikkelbare darm permanent te behandelen moet je 2 zaken volbrengen namelijk de ontsteking in je darmwand stillen en je darmflora herstellen.

Prikkelbare darm syndroom medicatie stilt niet de ontsteking in de darmwand. En je darmflora herstellen? Integendeel, prikkelbare darm syndroom medicatie verstoren je darmflora nog meer…

Sommigen nemen antibiotica om de ontsteking in de darmwand te behandelen. Dit kan tijdelijk helpen maar als je dit doet zal je darmflora nog meer beschadigd zijn waardoor je achteraf nog meer klachten krijgt!

Zoals je ziet zijn prikkelbare darm syndroom medicatie niet de oplossing voor het prikkelbare darm syndroom. De enige permanente behandeling is door tijdelijk enkel prikkelbare darm syndroom voeding te eten die je darm rust gunt zodat die kan herstellen.

Zo een prikkelbare darm syndroom dieet hoef je slechts enkele weken, hoogstens maanden, te volgen om goede resultaten te zien. Indien je meer informatie omtrent hoe te eten met een prikkelbare darm wenst met gratis advies klik dan even op onderstaande link.

=>>> ontvang gratis voedingsadvies en tips om snel je prikkelbare darm te behandelen zonder medicatie! Ontdek het hier… <<<=

[divider_bar]Insert Your Text Here[/divider_bar]

prikkelbare darm syndroom medicatie“Focus je op een echte behandeling voor je prikkelbare darm zoals een aangepaste voeding, niet door medicatie te nemen. Het lost je probleem toch niet op!”

 

[sharebox5_no_text] [/sharebox5_no_text]

Geef een reactie

18 + 13 =