prikkelbare darm syndroom dieet – wat wel en niet eten?

Alhoewel zowat alle artsen, gastro-enterologen en zelfs veel diëtisten beweren dat een prikkelbare darm dieet geen invloed zou hebben op de prikkelbare darm klachten kan ik je met een volle 100% vertellen dat het prikkelbare darm dieet WEL invloed heeft op de klachten…

Waarom een prikkelbare darm dieet volgen?

Volg je de raad van artsen, dan neem je vast en zeker hopen medicatie zoals laxatieven, vezelproducten als colofiber, magnesium producten zoals duspatal retard en spasmomen, pijnstillers, ontstekingsremmers en mogelijk zelfs antidepressiva.

Heeft dit je probleem opgelost? Neen, hooguit verlicht het je klachten voor enkele uren. Dit is het mooiste bewijs dat medicatie niet het prikkelbare darm syndroom kan genezen dus waarom niet de andere kant trekken door het prikkelbare darm dieet te volgen? Wat heb je te verliezen?

Heel wat personen met een prikkelbare darm hebben reeds verbluffende resultaten geboekt dankzij het volgen van een prikkelbare darm syndroom dieet. Het is tevens de enige manier om permanent van je prikkelbare darm syndroom klachten af te geraken. Laten we kijken wat het prikkelbare darm dieet inhoudt…

Wat is een prikkelbare darm syndroom dieet?

Een prikkelbare darm syndroom dieet is een tijdelijk dieet, eerder voedingsregels, welke ervoor zorgen dat de darmen rust krijgen zodat deze kunnen herstellen. Een prikkelbare darm is namelijk een chronisch ontstoken darmwand welke dringend rust nodig heeft.

Een prikkelbare darm syndroom dieet bestaat enkel uit darmsparende voeding. Moeilijk verteerbare voeding wordt tijdelijk vermeden in het prikkelbare darm syndroom dieet. Zo zal de ontsteking in de darmwand verminderen en krijgen de darmen de kans om zich te herstellen.

Blijf je dag na dag voeding eten die de ontsteking in de darmwand opwekt, zal die ontsteking in de darmwand enkel verergeren waardoor je meer klachten krijgt. Daarom is het belangrijk om bij een prikkelbare darm een prikkelbare darm syndroom dieet te volgen. Het is tevens voor deze reden de enigste mogelijkheid om van je klachten af te geraken.

Dit is ook de reden waarom medicatie geen behandeling is en een prikkelbare darm syndroom dieet wel. Omdat medicatie de klachten behandelt en er zelfs voor zal zorgen dat de ontsteking zal verergeren.

Hoe ziet het prikkelbaar darm syndroom dieet eruit?

Zoals al gezegd wordt moeilijk verteerbare voeding tijdelijk vermeden bij het prikkelbare darm syndroom dieet. Dit zodat de ontsteking in de darmwand kan stillen.

Vermijd volgende voeding bij het prikkelbare darm syndroom dieet:

  • Peulvruchten
  • Melkproducten
  • Gluten
  • Sterke kruiden
  • Sterke koffie en thee
  • Voeding met veel bewaarmiddelen en kleurstoffen

Nu denk je waarschijnlijk dat er niet veel meer overschiet als je al deze voeding moet vermijden. Gelukkig is dit niet waar, er zijn hopen alternatieven voor deze moeilijk verteerbare voeding.

Indien je alternatieve voeding van bovenstaand lijstje, welke wel goed verteerbaar is, wenst te weten te komen klik dan even op onderstaande link. Daar ontvang je gratis hulp omtrent het prikkelbare darm syndroom dieet en meer met een gratis voorbeeld dagmenu.

=>>> ontvang voedingsadvies omtrent je prikkelbare darm en een voorbeeld dagmenu, helemaal GRATIS! Klik Hier <<<<=

Hoe lang moet ik een dieet prikkelbare darm syndroom volgen om resultaten te zien?

Als je moeilijk verteerbare voeding mijdt en dus een prikkelbare darm syndroom dieet volgt, zullen je darmen rust krijgen en de mogelijkheid om te herstellen. Velen zijn al vanaf de eerste week van het volgen van het prikkelbare darm syndroom dieet klachtenvrij.

Dit wil niet zeggen dat je na een week terug moeilijk verteerbare voeding kan eten. Eerst moet je darmwand voldoende hersteld zijn om terug deze voeding te kunnen verteren en opnemen.

De gemiddelde persoon moet het prikkelbare darm syndroom dieet 2-3 maanden volgen om terug moeilijk verteerbare voeding in hun dieet te introduceren. Let wel op dat dit sterk afhangt van verscheidene factoren zoals je leeftijd, hoe snel je hersteld, hoe lang je reeds darmklachten hebt, …

Wenst u hulp bij het behandelen van uw klachten aan de hand van een prikkelbare darm syndroom dieet? Kijk dan even op onderstaande link en ontvang jouw gratis hulp en geschenken.

=>>>> ontdek GRATIS voedingsadvies en een voorbeeld dagmenu welke je klachten drastisch zullen verminderen! <<<<=

[divider_bar]Insert Your Text Here[/divider_bar]

prikkelbare darm syndroom dieet” Een tijdelijk dieet zonder moeilijk verteerbare voeding kan in zo weinig als 2-3 weken ervoor zorgen dat je klachtenvrij bent! Nu is het jouw beurt…”

 

[sharebox5_no_text] [/sharebox5_no_text]

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. axim

    Zijn pasta’s echt afraders ? En wat drink je het best ( fruitsappen , gewoon water , bruis ..)?

    Alvast bedankt

    1. wouter

      Dag Axim,

      Pasta’s bevatten onoplosbare vezels en gluten. Allebei schaden je darmen. Vermijden tot je beter bent. Wat drink je het beste? Water, versgeperst fruitsap (met mate), verse thee en maximum 1 tasje koffie per dag, niet te straf.

      Bruisend water is afteraden, prik irriteert de darmen…

      Groetjes,
      Wouter

  2. bert

    Respect Wouter! Tof dat je dit uitgebreid artikel hebt geschreven. Ik volg je raad nu al 4 weken en mijn prikkelbare darm is echt goed verbeterd. Groetjes,
    Bert

Geef een reactie

vijf × 4 =