Oorzaken spastische darm, wat zorgt voor deze aandoening?

Een vraag die zowat iedereen met een spastische darm vraagt aan zijn arts is: “wat zijn de oorzaken spastische darm?”. Spijtig genoeg krijgt de patiënt geen antwoord op deze vraag. Dit kort artikel zal je vertellen wat de oorzaken spastische darm zijn zodat je weet hoe je spastische darm is ontstaan.

Wat zijn de oorzaken spastische darm en hoe ontstaat het?

Er zijn verscheidene oorzaken van een spastische darm welke allemaal voor hetzelfde resultaat zorgen namelijk een verstoorde darmflora ook wel dysbiose genoemd. Hierdoor kunnen slechte darmbacteriën overwoekeren waardoor deze schade aan de darmwand kunnen veroorzaken waardoor een spastische darm ontstaat.

Laten we kort bekijken wat de oorzaken spastische darm zijn zodat je weet wat voor je spastische darm heeft gezorgd.

Oorzaak spastische darm #1: antibiotica

Antibiotica is de grootste oorzaak van een spastische darm. Dit doordat antibiotica ook goede bacteriën dood waardoor een verstoorde darmflora kan ontstaan.

Oorzaak spastische darm #2: chronisch gebruik van medicatie

Elke keer je medicatie inneemt, dood je een portie van je goede bacteriën waardoor een verstoorde darmflora kan ontstaan. Vooral pijnstillers en ontstekingsremmers kunnen je darmflora hevig verstoren en zijn veel voorkomende oorzaken spastische darm.

Oorzaak spastische darm #3: voedselintolerantie

Een voedselintolerantie is een tekort aan verteringsenzymen waardoor bepaalde voeding zal rotten. Deze rotte voeding is het favoriete voedsel voor slechte bacteriën waardoor deze kunnen groeien en de darmflora verstoren…

Oorzaak spastische darm #4: voedselallergie

Ook een voedselallergie kan ervoor zorgen dat je darmflora verstoord wordt. Als je een voedselallergie hebt zal het immuunsysteem voeding aanvallen waardoor er ontsteking ontstaat, zeker in je darmen wat leidt tot een dysbiose.

Oorzaak spastische darm #5: pathogene organismen zoals schimmel, parasieten of schadelijke bacteriën

Deze schadelijke organismen zullen letterlijk je goede darmflora opeten waardoor een verstoorde darmflora ontstaat. Deze oorzaak staat niet voor niets als laatste in het lijstje van oorzaken spastische darm. Dit omdat dit zelfden voorkomt in de westerse maatschappij, toch is het mogelijk.

Nogmaals, al deze spastische darm oorzaken zorgen ervoor dat je een verstoorde darmflora krijgt waardoor slechte darmbacteriën kunnen groeien, zuren zullen uitscheiden en de darmwand zullen beschadigen waardoor chronische ontsteking ontstaat…

Er zijn reeds verscheidene studies, zowel uit de USA als uit Nederland, welke bewijzen dat een spastische darm veroorzaakt wordt door een verstoorde darmflora. Wat voor die verstoorde darmflora zorgt en wat dus de oorzaken spastische darm zijn, heb je zonet ontdekt.

Wenst u een spastische darm behandeling welke de oorzaken spastische darm aanpakt en dus niet de klachten met spastische darm medicijnen, kijk dan even op onderstaande link waar je gratis hulp ontvangt.

>> Ontvang GRATIS hulp om de oorzaken spastische darm te behandelen, Inclusief GRATIS voedingsadvies! Klik Hier <<

[divider_bar]Insert Your Text Here[/divider_bar]

“Behandel je spastische darm oorzaken en niet je klachten aan de hand van medicatie en je zal je klachten zien verdwijnen!”

Geef een reactie

elf + 10 =