oorzaken spastische darm – Hoe het allemaal is begonnen

U wenst vast en zeker wel de oorzaken van uw spastische darm te weten, toch? Een spastische darm is helemaal geen pretje en artsen kunnen weinig doen tegen die aandoening. Maar vaak wordt er gevraagd wat nu voor die spastische darm heeft gezorgd. Ook de oorzaken spastische darm worden niet onthuld door artsen…

Oorzaken spastische darm: hoe het allemaal is begonnen

Er zijn verscheidene oorzaken voor een spastische darm. De Verscheidene oorzaken spastische darm zorgen namelijk voor 1 ding: dat de darmflora verstoord wordt.

Laat ik eerst even uitleggen wat een darmflora is en hoe deze normaal hoeft te zijn. Een darmflora is een mengeling van zowel goede als slechte bacteriën, ook leeft er een bepaalde hoeveelheid gist (schimmel) in je darmen.

Een gezonde darmflora heeft een ratio van ongeveer 80% goede bacteriën en 20% slechte bacteriën. Je ziet duidelijk dat de goede bacteriën in de meerderheid zijn en de slechte bacteriën in toom kunnen houden.

Echter, wanneer die balans verdwijnt en de slechte bacteriën kunnen overwoekeren zullen deze bacteriën zuren uitscheiden welke voor ontsteking in de darmwand zorgen. Heb je te weinig goede bacteriën, dan heb je een verstoorde darmflora ook wel dysbiose genoemd.

De oorzaken spastische darm, welke voor die verstoorde darmflora zorgen leg ik zo dadelijk uit. Die zuren die uitgescheden worden door de slechte bacteriën zullen de darmwand beschadigen en irriteren. In tijd ontstaat er een chronisch beschadigde en ontstoken darmwand.

Die chronische ontsteking kan niet herstellen door bepaalde voeding die telkens terug de darmwand beschadigd. Welke voeding die darmwand beschadigd ga ik hier niet uitleggen aangezien hier de oorzaken spastische darm wordt uitgelegd. Kijk even op de pagina van spastische darm voeding of spastische darm dieet indien je meer informatie omtrent voeding en je spastische darm wenst.

Doordat die chronische ontsteking niet kan herstellen ontstaat een prikkelbare of spastische darm.

Wat zorgt dan voor die verstoord darmflora en wat is de oorzaak spastische darm?

Nogmaals er zijn verscheidene oorzaken voor een spastische darm welke er telkens voor zorgen dat de darmflora verstoord wordt waardoor chronische ontsteking ontstaat. Laten we grondig alle oorzaken spastische darm bekijken:

Oorzaak spastische darm #1: antibiotica

De eerste, grootste maar ook meest voorkomende oorzaak van een spastische darm is het gebruik van antibiotica. Indien je dacht dat antibiotica goed voor je was dan heb je het fout.

Zoals je vast wel weet is antibiotica ontwikkeld om een infectie te stillen. Antibiotica dood bacteriën, maar niet zomaar slechte bacteriën, ook goede bacteriën! De goede bacteriën welke in onze darmen leven, die ons beschermen tegen slechte bacteriën en onze voeding optimaal verteren, worden gedood indien je antibiotica neemt!

Elke keer je antibiotica neemt, dood je een grote portie van je goede darmflora waardoor een verstoorde darmflora kan ontstaan. Indien deze aanhoudt ontstaat een spastische darm. Omdat te veel mensen antibiotica nemen (die ze niet nodig hebben) is dit de grootste oorzaak van een spastische darm.

Pas dus op met antibiotica, neem het enkel in uiterste noodgevallen om je darmflora te beschermen.

Oorzaak spastische darm #2: chronisch gebruik van medicatie

Ook andere medicatie zal een portie van je goede darmbacteriën doden waardoor een dysbiose kan ontstaan. Vooral pijnstillers en ontstekingsremmers kunnen je darmflora hevig beschadigen. Medicatie zoals anti conceptie pillen hebben nog steeds invloed op de darmflora maar veel minder dan pijnstillers etc.

Opnieuw, elke keer jij pijnstillers of ontstekingsremmers neemt dood je een portie van je goede darmflora. Daarom is het een veel voorkomende oorzaak spastische darm. Zowel chronisch gebruik van medicatie en antibiotica staan aan de top van de oorzaken spastische darm!

Zoals je ziet zorgt medicatie ervoor dat je darmflora en dus je klachten enkel zullen verergeren! Neem deze dus enkel in noodgevallen, probeer deze zo veel mogelijk te vermijden. Medicatie heb je niet nodig en zal je spastische darm niet genezen. Met gezonde voeding en veel rust zal je sneller genezen!

Oorzaak spastische darm #3: voedselintoleranties

Allereerst, een voedselintolerantie is niet hetzelfde als een voedselallergie maar zijn wel beide oorzaken spastische darm. Een voedselintolerantie heb je wanneer je te weinig verteringsenzymen produceert om een bepaalde voeding te verteren.

Hierdoor zal deze voeding rotten in de darmen waardoor gas ontstaat. Die rotte voeding is toevallig het favoriete voedsel voor slechte bacteriën. Die gaan hiervan smullen waardoor deze kunnen groeien/uitbreiden en de goede darmbacteriën kunnen onderdrukken en zelfs doden.

Alweer zorgt deze spastische darm oorzaak ervoor dat je darmflora verstoord wordt.

Oorzaak spastische darm #4: voedselallergie

Ook een voedselallergie hoort bij de oorzaken spastische darm maar komt minder vaak voor. Bij een voedselallergie zal je immuunsysteem een bepaald voedsel aanvallen (wat normaal niet mag gebeuren) waardoor ontsteking ontstaat.

Deze ontsteking kan door heel het lichaam circuleren maar vooral in de darmen waardoor opnieuw een dysbiose ontstaat en beschadigd darmweefsel.

Typische voorbeelden voor een voedselallergie zijn melk en pinda’s. Zowel directe als vertraagde reacties kunnen optreden. Indien je wil weten of jij een voedselallergie hebt, om te ontdekken welke oorzaken spastische darm voor jouw klachten zorgen, moet je een bloedanalyse in een gespecialiseerd labo laten onderzoeken.

Oorzaak spastische darm #5: pathogene organismen zoals schimmel, parasieten of schadelijke bacteriën

De laatste oorzaken spastische darm zijn verscheidene maar deze behoren tot eenzelfde groep: pathogene organismen.  Zowel een overwoekering van schimmel, parasiet of een schadelijke bacterie welke allemaal kunnen opgelopen worden door besmet voedsel of water of zelfs dieren en mensen zorgen ervoor dat je goede darmbacteriën letterlijk opgevreten worden waardoor alweer een verstoorde darmflora ontstaat.

Pathogene organismen zijn ook oorzaken spastische darm maar komen minder vaak voor. Heel uitzonderlijk is dit de oorzaak.

Slot oorzaken spastische darm

Zoals je ziet zijn er enkele oorzaken die voor je spastische darm kunnen zorgen. Al deze oorzaken zorgen voor een verstoorde darmflora die voor een chronisch ontstoken darmwand en spastische darm zorgen…

Er zijn verscheidene studies , zowel in de USA als kort in Nederland, die bewijzen dat een spastische darm ontstaat door een dysbiose.

Wenst u een spastische darm behandeling welke de oorzaken aanpakt en niet de klachten zoals medicatie doet. Klik dan even op onderstaande link , dan ontvang je gratis hulp.

>>> Ontvang GRATIS hulp bij het stillen van je spastische darm klachten, inclusief voedingsadvies! Klik Hier <<<

[divider_bar]Insert Your Text Here[/divider_bar]

“Behandel je spastische darm door de oorzaken te behandelen en je verstoorde darmflora te herstellen met kwalitatieve probiotica en je zal genezen!”

Geef een reactie

achttien − vier =