Last van Darmklachten? 5 tips om darmklachten vaarwel te zeggen!

Onze darmen zijn de basis van een goede gezondheid. Dit zeiden de Romeinen en Grieken al maar in onze huidige maatschappij valt deze wijze stelling ver van te bespeuren! Niemand geeft nog om zijn darmen.

Onze darmen zijn maar wat organen die naar onze regels moeten leven maar in feite zou het omgekeerd moeten gaan, wij zouden naar onze darmen moeten luisteren. Vroeger (voor de industriële revolutie) at de mens gezond doordat hij geen supermarkt naast zijn deur had waar voorverpakte voeding verkocht werd (bomvol met brol natuurlijk).

Neen vroeger at de mens gezond door fruit, groenten, noten, zaden, vlees en vis te eten die organisch gekweekt werd. Hierdoor hadden mensen geen darmklachten.

Op de dag van vandaag is eten iets dat moet smaken, niet moet voeden. Hoe vettiger, hoe prettiger, zegt men wel. Vetten zijn niet onze grootste boosdoener als het om darmklachten gaat, maar wel koolhydraten.

Bovenop dit moet alles in een plastiekje zitten doordat we zo weinig tijd hebben. We werken hard en veel en als we dan vrije tijd hebben, kijken we liever tv, dan voor de kookpot te staan…

Grote marketingbedrijven maken dan nog eens misleidende en foutieve marketing campagnes met tv reclame om voeding die niet bestemd is voor de mens te kopen. De slogan: melk is goed voor elk, is hier het beste voorbeeld van.

Zelfs de overheid maakt hier tv reclames voor! Terwijl melk het slechtst verteerbare voedingsmiddel is voor het menselijk lichaam. Er is geen groter soort voeding dat zo slecht verteerd wordt!

Geen wonder dat iedereen darmklachten heeft. Studies tonen aan dat de helft van de Nederlandse bevolking dagelijks last heeft van darmklachten zoals krampen, winderigheid of misselijkheid. Zulke cijfers met darmklachten geven aan dat we duidelijk onze voeding moeten aanpassen!

5 tips tegen darmklachten

Om jou te helpen om jouw darmklachten weg te werken, geef ik hier enkele tips tegen darmklachten:

1)

Stop met medicatie tegen darmklachten te slikken en behandel de oorzaken: Imodium en motilium zijn twee van de best verkochte zelf medicatie voor darmklachten in België en Nederland. Dit wil zeggen dat zowat iedereen met darmklachten niet de oorzaak van zijn darmklachten aanpakt! De enige manier om permanent van je darmklachten af te geraken is door de oorzaak aan te pakken en niet door pillen voor darmklachten te slikken…

Meestal is de oorzaak van darmklachten een voedselintolerantie, zoals één voor melkproducten vaak voorkomt. Maar ook voedselallergieën kan een oorzaak van jouw darmklachten zijn. Er zijn hier bloedtesten voor die je exact vertellen voor wat je allergisch of intolerant bent. Worden er reacties op voeding ontdekt, dan moet je deze voeding vermijden. Wonder boven wonder verdwijnen dan alle darmklachten! Dat is het resultaat dat je krijgt indien je de oorzaak van darmklachten aanpakt…

2)

Vermijd gluten indien je last hebt van darmklachten: Gluten zijn het eiwit van graanproducten zoal rogge, tarwe, gerst en spelt. Vroeger at de mens geen graanproducten maar nu doen we niet anders. Het resultaat is dat ons lichaam dit niet kan verteren en darmklachten veroorzaakt. Vaak zijn Noord-Europeanen intolerant aan gluten waardoor darmklachte ontstaan. 1% van de bevolking heeft een gluten allergie waardoor ook darmklachten ontstaan.

Mijn raad is om gluten compleet te vermijden en glutenvrij brood te eten, maar ook dit moet je met mate eten. Voorverpakte koekjes bevatten meestal ook gluten en deze moet je ook vermijden indien je uw darmklachten wilt behandelen.

3)

Vermijd alle melkproducten indien je last hebt van darmklachten: mensen met darmklachten hebben altijd last met het verteren van melkproducten en vaak is dit dan ook de oorzaak. Niet alleen zullen melksuikers voor darmklachten zorgen doordat we te weinig enzymen hebben om deze suikers te verteren maar zullen melkeiwitten zoals caseïne en Whey ook voor darmklachten zorgen. Caseïne is zo moeilijk verteerbaar dat het zal rotten in de darmen met als resultaat dat je darmklachten krijgt.

Vermijd alle melkproducten, inclusief yoghurt, kazen, kwark en roomsausjes.

4)

Drink niet teveel na de maaltijden bij last van darmklachten: Indien je darmklachten hebt kun je beter niet teveel drinken na de maaltijden. Darmklachten zijn een signaal van het lichaam dat je voeding niet optimaal verteerd wordt.

Maagzuur is het belangrijkste ‘enzym’ dat voeding verteerd. Als jij teveel drinkt na de maaltijden, dan ga je de sterkte van maagzuur verminderen waardoor uw voeding niet optimaal verteerd wordt. Daardoor ontstaan dan darmklachten. Drink dus maar een half glas na de maaltijd als je darmklachten wilt voorkomen. Maak er een gewoonte van om voor de maaltijden te drinken, zo vermijd je darmklachten.

5)

gebruik een supplement met een goede mix van enzymen bij darmklachten: De laatste tip die ik wil meedelen tegen darmklachten is om een mix van verteringsenzymen in te nemen bij de maaltijden.

Zoals reeds gezegd zijn darmklachten een teken van het lichaam dat voeding niet goed verteerd wordt. Één van de redenen van darmklachten is een tekort aan maagzuur of verteringsenzymen. Is het dan niet logisch om deze bij te vullen met een kwalitatief verteringssupplement?

Kies een mix van Betaïne HCL (bietensap) en pancreas enzymen zoals lipase, protease en amylase. Dit zal ervoor zorgen dat je voeding optimaal verteerd wordt en darmklachten vermeden worden. Her kan letterlijk wonderen verrichten bij de behandeling van darmklachten.

Ik neem het zelf en het werkt fantastisch bij mij. Velen zagen hun darmklachten verdwijnen door verteringsenzymen aan hun voeding toe te voegen.

Conclusie darmklachten

Indien je last hebt van darmklachten is het aan te raden om de oorzaken op te sporen. Een goed voedingsadvies komt daar bij kijken. Voor nu raad ik u aan om bovenstaande 5 tips tegen darmklachten op te volgen en ik ben er zeker van dat uw darmklachten zullen verdwijnen!

Geef een reactie

11 − acht =